Menu

Witamy

Jesteśmy po to,

aby stworzyć warunki wychowawcze i edukacyjne,

zapewniające wspomaganie oraz ukierunkowanie rozwoju

wszystkich dzieci zgodnie z ich wrodzonym potencjałem

i możliwościami rozwojowymi.

Skutecznie przygotowujemy dzieci do podjęcia nauki

na dalszych etapach edukacyjnych

i radzenia sobie w życiu społecznym.

Ważne ogłoszenia

Warunki ubezpieczenia

08/09/2016

czytaj więcej

Jadłospis

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku, herbata z cytryną, bułka grahamka, masło, polędwica z indyka, ser żółty wędzony, papryka, pomidor. 1, 7

II Śniadanie

½ banana, żurawina

Obiad

Zupa z fasoli szparagowej na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, lasagne warzywno-mięsna , sałata lodowa, ogórek świeży, rzodkiewka z jogurtem, 100 % sok pomarańczowy. 1, 7,9

Podwieczorek

Krem z kaszy kukurydzianej z jagodami, baton zbożowy. 1,7

Śniadanie

STÓŁ SZWEDZKI Kawa zbożowa na mleku, herbata, chleb razowy, ziarnisty, pszenno-żytni, masło, parówka cielęca na gorąco, pomidory koktajlowe, szczypiorek. 1,7,11

II Śniadanie

½ gruszki, kalarepka do chrupania

Obiad

Barszcz ukraiński na wywarze warzywno-mięsnym z ziemniakami, pierogi leniwe z polewą malinową, surówka z marchwi i jabłek, kompot wiśniowy. 1,3,7,9

Podwieczorek

Herbata cytryną, bułka z ziarnami, masło, pasta z makreli wędzonej z jajem, szczypiorek, ogórek kiszony, papryka. 1,3,4,7,11

Śniadanie

Zupa mleczna z makaronem, herbata z cytryną, chleb żytni jasny ze słonecznikiem, szynką drobiową, pastą z jaj ze szczypiorkiem, ogórek świeży, papryka. 1,3, 7

II Śniadanie

mandarynka, marchew do chrupania

Obiad

Krem z brokuł na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami potrawka z kurczaka z ryżem i morelami, mini marchewki, surówka z białej rzodkwi z jabłkiem i jogurtem, kompot z czarnej porzeczki. 3,7,9

Podwieczorek

Kawa zbożowa na mleku, bułka maślana z masłem, twarogiem, miodem, ½ gruszki. 1,3,7

Śniadanie

STÓŁ SZWEDZKI Kakao na mleku, herbata z cytryną, chleb ziarnisty, razowy, pszenno-żytni, polędwica sopocka, serek ziołowy, rzodkiewka, pomidor. 1, 7

II Śniadanie

1/3 pomarańczy

Obiad

Zupa zacierkowa na wywarze mięsnym z warzywami, kotlet rybny w sosie pomidorowym, ziemniaki, koperek, surówka z warzyw mieszanych, 100% sok jabłkowy. 1,3,4,7,9

Podwieczorek

Herbata żurawinowa z miodem, jogurt owocowy. 1,3,7

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku, herbata owocowa, chleb jęczmienny, razowy, masło, ser żółty, papryka, rzodkiewka, dżem niskosłodzony. 1, 7

II Śniadanie

melon, pestki słonecznika

Obiad

Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, roladki ze schabu w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z selera , rodzynek i jabłek, groszek zielony z masłem, kompot wiśniowy.

Podwieczorek

Budyń z musem truskawkowym, ½ banana, chrupki kukurydziane. 1,7