Menu

Witamy

Jesteśmy po to,

aby stworzyć warunki wychowawcze i edukacyjne,

zapewniające wspomaganie oraz ukierunkowanie rozwoju

wszystkich dzieci zgodnie z ich wrodzonym potencjałem

i możliwościami rozwojowymi.

Skutecznie przygotowujemy dzieci do podjęcia nauki

na dalszych etapach edukacyjnych

i radzenia sobie w życiu społecznym.

Ważne ogłoszenia

Jesienny Koncert muzyczny

W Czwartek odbędzie się koncert muzyczny.

03/10/2017

czytaj więcej

Warunki ubezpieczenia

Warunki ubezpieczenia Concordia

20/09/2017

czytaj więcej

Projekt „Super przedszkolaki w Rumi - podniesienie jakości edukacji przedszkolnej"

Nasze przedszkole od września bierze udział w projekcie „Super przedszkolaki w Rumi - podniesienie jakości edukacji przedszkolnej".

01/09/2017

czytaj więcej

Jadłospis

Śniadanie

Zupa mleczna z makaronem, herbata z cytryną, chleb razowy, ziarnisty, jęczmienny, masło, pasta z jaj z szynką, ser mozarella, szczypiorek, papryka, ogórek zielony. 1,3,7,11

II Śniadanie

½ banana

Obiad

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, leczo z indykiem (pierś z indyka, fasolka szparagowa, cukinia, cebula, pomidory), ryż brązowy, rukola z suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika, kompot truskawkowy. 1,7,9

Podwieczorek

Kakao na mleku, herbata owocowa, chałka, masło, jabłko prażone z mango i papają, kiwi. 1,7

Śniadanie

STÓŁ SZWEDZKI Kakao na mleku, herbata owocowa, chleb razowy, ziarnisty, jęczmienny, masło, twarożek z miodem, szynka konserwowa, pomidor, rzodkiewka. 1, 7,11

II Śniadanie

mandarynka

Obiad

Rosół wołowo-drobiowy z makaronem domowym, natka pietruszki, pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłek, marchew mini, sałata z sosem jogurtowym, kompot owocowy.1, 7,9

Podwieczorek

Kawa inka na mleku, herbata z cytryną, chleb żytni, masło, polędwica sopocka, sałatka jarzynowa. 1,3,7

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku, herbata z cytryną, bułka grahamka, masło, serek ziołowy, polędwica z indyka, ogórek zielony, papryka . 1,7

II Śniadanie

½ jabłka, żurawina

Obiad

Żurek na wywarze warzywnym z wędliną i ziemniakami, ruloniki drobiowo-wieprzowe w sosie pomidorowym, kasza bulgur, koperek, surówka z kapusty pekińskiej, pory i kukurydzy jogurtem, kompot wiśniowy. 1, 7,9

Podwieczorek

Herbata owocowa z miodem, serek homogenizowany z wanilią, wafle ryżowe, ½ banana. 7

Śniadanie

STÓŁ SZEWDZKI Kakao na mleku, herbata z cytryną, chleb żytni ze słonecznikiem, masło, kabanosy drobiowe, jajo gotowane, pomidor, papryka. 1, 3,7

II Śniadanie

½ banana, orzechy 8

Obiad

Zupa porowa na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, makaron z brokułami, pomidorami i tuńczykiem z sosem śmietanowym, kompot z czarnej porzeczki. 1,4,7,9

Podwieczorek

Mleko, herbata owocowa, ciasto drożdżowe z kruszonką, ½ gruszki. 1,3,7

Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku, herbata miętowa, chleb ziarnisty, razowy, pszenno-żytni, masło, łosoś wędzony, krakowska podsuszana, ogórek kiszony , pomidor. 1,4,7,11

II Śniadanie

½ jabłka, marchew do chrupania

Obiad

Kapuśniak mazurski na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, pierogi leniwe z musem malinowym, kisiel do picia. 1,3, 7,9

Podwieczorek

Kawa zbożowa na mleku, herbata, bułka grahamka, masło, salami, serek kremowy, ogórek zielony, papryka. 1,7