Menu

Witamy

Jesteśmy po to,

aby stworzyć warunki wychowawcze i edukacyjne,

zapewniające wspomaganie oraz ukierunkowanie rozwoju

wszystkich dzieci zgodnie z ich wrodzonym potencjałem

i możliwościami rozwojowymi.

Skutecznie przygotowujemy dzieci do podjęcia nauki

na dalszych etapach edukacyjnych

i radzenia sobie w życiu społecznym.

Ważne ogłoszenia

REKRUTACJA NA ROK SZKOLNY 2016/2017

Rekrutacja do Przedszkola pod Topolą w Rumi odbędzie się w dniach od 1 do 15 marca 2016r.

30/01/2016

czytaj więcej

Jadłospis

Śniadanie

STÓŁ SZWEDZKI Kakao na mleku, herbata owocowa z miodem, chleb żytnio – razowy, masło, szynka wędzona, jajo gotowane w sosie jogurtowym, szczypiorek, ogórek kiszony, pomidor. 1,3,7

II Śniadanie

½ gruszki , kalarepka do chrupania

Obiad

Krupnik na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, natka pietruszki, spaghetti z sosem mięsno-warzywnym, sałata lodowa z jogurtem naturalnym, sok pomarańczowy,1/2 jabłka. 1,7,9

Podwieczorek

Budyń waniliowy, ½ banana, wafle ryżowe. 1,7

Śniadanie

STÓŁ SZWEDZKI Kawa zbożowa na mleku, herbata hibiskus z miodem, bułka z ziarnami, masło, pasta z łososia z białym serem, szynka wołowa, pomidor, papryka, szczypiorek. 1,4, 7,11

II Śniadanie

winogrona, pestki dyni

Obiad

Zupa żółta na wywarze mięsnym z kaszą kukurydzianą (kalafior, kukurydza, papryka żółta, fasolka szparagowa żółta), kotlet jajeczny, ziemniaki z koperkiem, marchew z groszkiem, surówka z selera i jabłek, sok pomarańczowy, kiwi 3,7,9

Podwieczorek

Herbata z cytryną, kanapka na ciepło (pieczywo tostowe z serem żółtym, papryką) 1,7

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku, herbata owocowa z miodem, chleb zwykły, razowy z masłem, pasztetem z pieca (wyrób własny), serkiem Almette kremowym, ogórkiem kiszonym, rzodkiewką 1,3,7

II Śniadanie

1/2 jabłka , marchew do chrupania

Obiad

Krem z czerwonej soczewicy na wywarze warzywnym z wędzonką, pulpety rybne z pstrąga w sosie śmietanowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i oliwą z oliwek, herbatka miętowa, mandarynka 1, 3,4,7,9

Podwieczorek

Kasza manna z musem wiśniowym, ciasteczka owsiane 1,7

Śniadanie

Zupa mleczna z makaronem gwiazdki, herbata z cytryną i miodem, bułka grahamka z masłem, polędwica sopocką, ogórkiem świeżym, rzodkiewką 1,7

II Śniadanie

½ banana, pestki ze słonecznika

Obiad

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, eskalopki z indyka, kasza kuskus, surówka z białej rzepy z jabłkiem, jogurtem bałkańskim, brokuły gotowane na parze, sok marchwiowy, ½ gruszki 1, 3,7,9

Podwieczorek

Kakao na mleku z miodem, ciasto drożdżowe (wypiek własny), mandarynka 1,3,7

Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku, herbata owocowa z miodem, chleb pszenno-żytni, razowy, ziarnisty z masłem, serem żółtym, krakowską suchą, papryką, pomidorem 1, 7,11

II Śniadanie

1/3 pomarańczy

Obiad

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno-warzywnym z ryżem, natka pietruszki, pieczone udko z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i papryki mini marchewki gotowane na parze, sok jabłkowy, winogrona 7,9

Podwieczorek

Jogurt owocowy, bułka maślana z masłem, dżemem z pigwy 1,7